Beton Silme Nedir?

Beton Parlatma, silim makineleri ve elmaslarla kirli görünümlü beton yüzeylerin sırasıyla kazıma, honlama ve parlatma basamaklarıyla aşındırılarak mermer ve granit parlaklığına ulaştırılmasıdır.

Parlak beton uygulamaları kesinlikle bir yüzey kaplama yöntemi değildir, beton zemine, çevreye zararlı hiçbir kimyasal uygulanmaz. Bu yüzden tamamen çevre dostu, çok uzun ömürlü ve ekonomik zeminler elde edilir. Beton parlatma geleceğin zemin teknolojisi olarak gösterilmekte dir.

beton parlatma 21

Beton Parlatma İşlemleri Nelerdir?

Beton parlatma uygulamalarının diğer zemin alternatiflerine oranla birçok üstün yanı bulunmaktadır. Bunlar; çok daha dayanıklı olması, bakım ve temizleme kolaylığı, düşük bakım masrafları, beton tozumalarını tamamen engellemesi, düşük uygulama maliyeti, ışık yansımalarını arttırarak %40 a varan enerji tasarrufu sağlaması, betonun kayma direncini arttırması sayesinde daha güvenli zeminlere dönüşmesi şeklinde özetlenebilir.

Beton yüzeyler bir kere parlatıldıktan sonra temizlenmesi sadece basit bakım pedleri ve su ile çok kolay bir şekilde yapılabilir, Parlatılmış beton yüzeylerin kayma direnci, sadece perdahlanmış beton yüzeylere oranla çok daha fazladır. Lityum silikat içerikli sıvı yüzey sertleştiriciler ile betonun yoğunluğunu arttırmak ve yüzeyini sertleştirmek, betonu parlatmaya hazırlamak konusunda oldukça önemli bir basamaktır.

Neden Beton Parlatma Teknolojisi?

Parlak betonun ortalama kullanım ömrü diğer yüzey kaplama alternatifleriyle kıyaslandığında kat kat fazla olması, Özellikle yoğun ayak trafiğinin olduğu ve ağır iş makinaların ve forkliftlerin çalıştığı zeminlerde dayanımının çok fazla olması ve tekerlek izlerini en aza indirmesi sebebiyle en uygun zemin çözümüdür.

Beton Zemine Kazandırdığı Özellikler

– Betonun Aşınma Dayanımını Artırır.

– 20 Yıl Betonun Tozumasını Engeller.

– Uygulaması, Zemin Bakımı ve Temizliği Kolaydır.

– Bakım Maaliyeti Düşüktür, Tasarruf Sağlar.

– Yansımanın Artması ile Enerji Verimliliğini Artırır.

– Beton Kayma Direncini Artırır.

Kullanım Alanları

  • Üretim Alanlarında
  • Fabrika Zeminlerinde
  • Depo Zeminlerinde
  • Soğuk Hava Depolarında
  • Açık ve Kapalı Otaparklarda
  • Uçak Hangarı
  • Helikopter pistleri
  • Alışveriş Merkezi Zeminlerinde

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*